CIBH - Community of Intersectoral Belgian Healthcare

The mission of CIBH is to build bridges between decisionmakers
within the pharmaceutical industry and service providers in healthcare!

Barometer 2023


De CIBH Barometer Golf 3

Juni 2023: « farmaceutische sector in transitie »
 

Technische details :


Methodologie
online enquête op basis van een onafhankelijk panel dat representatief is voor de aangesloten bevolking

Aantal interviews
N=2000
leeftijd 21-70 jaar

Veldwerk
AQ Rate
(erkend onderzoeksbureau)

Periode
maart 2023

Het verkrijgen van de resultaten van de studie

Output van resultaten op alle gewenste doelstellingen
Levering van de gegevens van de barometer en de bron (ASCII of excel formaat)

Prijs voor leden: 800€ excl. BTW.

Prijs voor niet-leden: 2300€ excl. BTW.
 

Hoofdinhoud

Na twee metingen die gericht waren op het vertrouwen (of niet) in onze sector en de opkomst van het web op verschillende niveaus in het consumentengedrag, bevestigt de nieuwe CIBH-barometer de snelle evoluties en de groeiende twijfels die moeten worden beantwoord.

De reputatie van laboratoria en de perceptie van merken in verschillende gezondheidsgerelateerde categorieën worden op de proef gesteld in een post-Covidale periode van crisis en onzekerheid. Gezondheidsgerelateerde kwesties in al hun vormen blijven zorgen baren en van professionals wordt verwacht dat zij meer en beter communiceren.

De malaise is ook economisch en heeft gevolgen voor de koopkracht en het gedrag van de patiënt-consument: minder of anders betalen of zelfs medicatie beperken of annuleren is een risico dat zeer aanwezig is geworden. De rol van internet en die van de apotheek zijn, afhankelijk van de situatie, tegengesteld of complementair op het gebied van informatie, bestelling en levering van de verschillende producten en geneesmiddelen.

Er ontstaan nieuwe behoeften en België loopt niet voorop om aan deze verwachtingen te voldoen. Bovendien dragen parafarmaceuten bij tot de grondige herziening van het historische model. Een barometer die licht werpt op de toekomst in wording.